Kamer van Koophandel en oorsprongsdocumenten

De KvK is de eerste stap om handel met het buitenland te voeren. De meeste documenten die benodigd zijn voor export moeten eerst door de KvK gelegaliseerd worden. LIASS International kan dit snel en efficiënt regelen dankzij onze samenwerking met de KvK.

Omdat snelheid van groot belang is als het gaat om export, nemen wij dit werk graag voor u uit handen. Het combineren en centraliseren van de legalisaties KvK en andere instanties zorgt ervoor dat uw goederen of diensten niet langer dan noodzakelijk hoeven te wachten op de bijbehorende documenten.

Oorsprongsdocumenten

Voor export buiten de EU heeft u vaak oorsprongsdocumenten nodig. Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is hiervoor het gebruikelijke document. Door onze samenwerking met de KvK kunnen wij vlot een CvO voor u opmaken en direct (digitaal) laten legaliseren door de KvK. Voor bedrijven die nieuw zijn in de export is dit een uitstekende service, maar ook voor ervaren bedrijven is deze service een meerwaarde.

Door het uit handen nemen van deze stappen gaan de vervolgstappen ook een stuk sneller. Legalisaties bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en ambassades verlopen vlotter, aangezien de documenten niet per post hoeven to worden verstuurd.

Schroom uiteraard niet om contact met ons op te nemen indien u vragen heeft.

Benodigdheden voor het opstellen van een CvO

Een exportfactuur en een machtiging vanuit uw bedrijf.

Aanvullende bewijsstukken:

  • Importfactuur
  • Leveranciersverklaring